Weekenden 2007-2008

De weekenden worden georganiseerd in samenwerking met “De theater werkplaats” in Kantens Groningen. In principe is er iedere maand vanaf september 2007 t/m juni 2008 een dansweekend. Een weekend gaat door als er voldoende aanmeldingen zijn, d.w.z.: bij 7 aanmeldingen. Voor een bepaald weekend wordt de locatie besproken en de datum gekozen.
Alle thema’s kunnen plaatsvinden op ieder moment dat er genoeg deelnemers zijn, ook kunnen er thema’s gecombineerd worden.

Meer info / programma

kantens-018-klein.jpg kantens-017-klein.jpg

Weekenden

Dans en Muziek

In dit weekend wordt er op veel verschillende soorten muziek gedanst.
De muzikanten en dansers wisselen (voor zover mogelijk) elkaar af.
Er wordt gewerkt naar een dialoog tussen beweging, dans(ers) en muzi(e)k(anten).

Dans en Maskers

De maskers worden door de deelnemers zelf gemaakt. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt. De dansers laten de maskers van invloed zijn op hun bewegingen en composities.

Gedichten en Dans

De vertaling van woord naar beweging van beweging naar dans.
Bestaande gedichten en eigen gemaakte teksten worden gebruikt.

Ruimte en Dans

De ruimte letterlijk ervaren, door het uitgestrekte polderlandschap. Het verschil van buiten en binnen laten spreken door de beleving daarvan. Transformatie van de ruimte ervaring, gebruiken in een improvisatie en compositie.

Kleur/Materiaal en Dans

In dit weekend is het materiaal “ zelf “ en wat er “ gemaakt” wordt uitgangspunt voor een verwerking in beweging. De deelnemers gaan aan de slag met verf, klei, papier,gips enz.
Dit kan 3-dimensionaal zijn , een tekening of schildering. Uiteindelijk zullen de disciplines (beeldend en dans) samenkomen.

Het Wad en Dans

De waddentocht op zaterdag komt terug in de workshop van zondag. Ervaring van de natuur, zee, zon, licht, wind, enz. wordt gebruikt in de improvisaties. Indrukken, contrasten maar ook fysieke gewaarwordingen worden gecombineerd in de uitwerking van(de/jouw) dans.

Globaal programma van de weekenden.

• Vrijdag 21.00 uur ontvangst.
• Zaterdag 2 workshops + avondprogramma in overleg met de deelnemers.
• Zondag workshop, presentaties afsluiting 16.00 uur.

De theaterwerkplaats in Kantens (een klein dorpje op het Groningse platteland), is gericht op groepen en beschikt over kleine en grote slaapruimtes met beddengoed, voldoende sanitair een uitgebreide keuken, zitruimte(buiten en binnen) een theaterzaal en dansstudio.

Prijs: 230 euro inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Workshops en overnachtingen.

Aantal deelnemers is minimaal 7 en maximaal 16.