5Dfestival

September

Nieuw festival op NDSM-werf in Amsterdam

* zaterdag 11 september * voor alle 5 zintuigen * volledig toegankelijk
300×250.jpg

Op 11 september vindt in Amsterdam Festival 5D plaats. Festival 5D is een vrijplaats voor de zintuigen, een culturele beleving voor zicht, tast, reuk, smaak en gehoor. Bezoekers worden op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord ondergedompeld in theater, muziek, dans, culinair vermaak en nog veel meer.

Er is veel theater te beleven op Festival 5D. Laat je betoveren door de vrolijke verhalen van Wijnand Stomp (“Mister Anansi”). Zie hoe het Terugspeeltheater aan de haal gaat met jouw idee. Verwonder je over de dramatische, levensgrote poppen van de Muzen. Laat je meevoeren door de Verhalenboot. En geniet van Sara Kroos, Henk Zwart, Tiuri, Arno Huibers, Familie Portier, Rock&Rollstoel Producties, Zonder Kat, Tirza Gehring, Commedia dell’arte en de jeugdvoorstelling dOKtr Z.

Muzikaal vermaak is er van Frits Lambrechts, LéLé Mam, de Classic Express, de Rootsclub, de Mobiele Eenheid, het kleurrijke straatorkest Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, de kolderieke acapellagroep Herman in een bakje Geitenkwark en Italiaanse romantiek van La Strada. Bij de aanstekelijke workshops van De Orkestbak is meedoen onvermijdelijk. Dansliefhebbers kunnen de hele dag terecht in de Spiegeltent, en ’s avonds is er zintuigprikkelende dance-muziek van Krause met trilvloer en geur-dj.

Lekker eten en drinken ontbreekt natuurlijk niet. De Eet-O-Theek maakt van je maaltijd een culinaire voorstelling. Wie durft kan ‘eten in het donker’. Of maak je eigen eten in de kookworkshop. Ook voor de neus heeft Festival 5D een paar verrassingen in petto. En verder: schilder mee aan het reuzenschilderij, en maak een bijzonder familieportret onder leiding van Neely Schaap en Pierik l’Istelle. Beklim de Uitkijktoren, laat je opmaken bij de workshop visagie, fotografeer in het donker, laat je kleding pimpen door het Mobiele Naaiatelier …

Een bijzondere ervaring dus, georganiseerd door NSGK ter gelegenheid van haar 60-jarige bestaan. Het festival is voor jong en oud, en volledig toegankelijk voor mensen met een handicap.

Festival 5D is zaterdag 11 september van 13.00 tot 23.00 uur op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het festival is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Dagkaarten kosten 12 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, en zijn nu verkrijgbaar via www.festival5D.nl.