Sala Itens 2014

Sala Itens is een Community-Art project waar iedereen die de Dominio bezoekt aan mee kan doen. Lees hier een projectomschrijving en hoe het in de praktijk werkt.

Fotografie is het middel om een uitwisseling tot stand te brengen tussen de bezoekers van het Landgoed en de bewoners van het dorpje Faia.

Hieronder staan een paar mooie voorbeelden die tot de verbeelding spreken.

Ik ben Ankie.

Vorig jaar was ik voor het eerst op het Angelfestival en mocht ik meteen een workshop geven. Ik ben goudsmid, of sieraadontwerpster en ben veel bezig met kleine dingen.

Op het moment dat ik besloot mee te doen aan de workshop van Pierik had ik de ketting om die ik vorig jaar gemaakt heb, gezaagd uit messing plaat. De engel, maar dan de vrouwelijke engel, uitgezaagd naar het ontwerp van de engel die als symbool staat voor het Angelfestival. Ik had nog veel andere dingen kunnen geven maar dit cadeau leek me wel zo mooi. Zo blijft de vrouwelijke engel in Faia bij een nieuwe familie en de mannelijke staat trots bij de Maluca.

Ik hoop dat de mensen aan wie ik het ga schenken er net zoveel bij voelen als ik tijdens het maken. En dat ze het gaan dragen. Ik ben ook benieuwd naar de sieraden die degene draagt aan wie ik het geef en wat het verhaal daarachter is.


white
Ik ben Hanneke.

Samen met mijn zoon Timo ben ik deze zomer voor het eerst op het Angel Art festival. Het
huiskamerproject fotografie van Pierik spreekt me erg aan omdat het me intrigeert hoe er overal ter wereld verbindingen ontstaan. Wij branden thuis heel vaak een kaarsje om even stil te staan bij de mensen die we missen en gewoon voor de gezelligheid. Ik vind het een leuk idee dat er nu een kaarsje in ons kroontje wordt aangestoken in Faia.


white