Bewaartuin van het geheugen: november 2014

Dansen voor Moederziel Alleen heeft op uitnodiging van beeldend kunstenares Jacqueline van Oostveen meegewerkt aan de productie “Bewaartuin van het geheugen”.
poster
Uit Persbericht:
“Ik sjouw, ik bouw en ik speel” en vaak maakt zij tijdelijke installaties en performances die een link hebben met de locatie of een reactie daarop zijn.

Het afgelopen jaar heeft ze in haar atelier gewerkt aan een bijzondere tijdelijke installatie. Het idee is ontstaan toen ze daar haar atelier kreeg. Een lichte ruimte met veel ramen maar in een stedelijke omgeving met veel beton. “Dit vroeg om meer groen” was haar eerste gedachte en zo ontstond er een rariteiten planten kabinet. Een rariteitenkabinet van oude spulletjes die een nieuw groen leven krijgen. Inmiddels zit “de ateliertijd” er hier op en zal ze haar bewaartuin in december verhuizen naar een nog voor haar onbekende locatie.


Als ode aan de installatie, het groen, de verborgen verhalen en het verdwenen verleden heeft ze besloten om er nog een live performance in te geven die twee keer voor het publiek toegankelijk is. Hiervoor heeft ze samen gewerkt met tien andere verschillende performers die ieder vanuit hun eigen theatrale, muzikale en/of beeldende discipline mee werken/spelen.